Welke ETF kopen op DeGiro: Tips voor de beste keuze

Bij DEGIRO heeft u verschillende mogelijkheden als het gaat om het kopen van ETF’s. In dit artikel geven we u een overzicht van de beste opties voor verschillende soorten beleggers. Of u nu wereldwijde spreiding wilt, specifiek wilt investeren in de Verenigde Staten, of een beperkt budget heeft, er is een ETF die bij uw wensen past.

Vanguard All World ETF (VWRL)

Een populaire keuze is de Vanguard All World ETF. Deze ETF biedt spreiding over meer dan 3.500 aandelen wereldwijd, inclusief bekende bedrijven zoals Apple en Microsoft. Met één investering heeft u toegang tot de gehele wereldwijde markt. Dit is een goede optie voor beleggers die diversificatie willen en niet te veel tijd willen besteden aan het selecteren van individuele aandelen.

Vanguard S&P500 ETF (VUSA)

Als u specifiek wilt investeren in de 500 grootste Amerikaanse bedrijven, is de Vanguard S&P500 ETF een goede keuze. Deze ETF volgt de S&P500-index en biedt blootstelling aan bekende namen op de Amerikaanse markt. Dit kan interessant zijn voor beleggers die geloven in de kracht van de Amerikaanse economie en specifiek willen investeren in Amerikaanse aandelen.

iShares Core MSCI World ETF (IWDA)

De iShares Core MSCI World ETF is een alternatief voor de Vanguard ETF en biedt ook wereldwijde spreiding. Deze ETF richt zich echter meer op de Verenigde Staten dan de Vanguard ETF. Het kan een goede keuze zijn voor beleggers die willen profiteren van de groei van Amerikaanse bedrijven, maar met iets lagere kosten dan de Vanguard ETF.

iShares S&P500 ETF (ISSP)

De iShares S&P500 ETF is vergelijkbaar met de Vanguard ETF, maar heeft een iets andere spreiding. Deze ETF is interessant voor beleggers met weinig geld, omdat de kosten laag zijn. Als u geïnteresseerd bent in het volgen van de S&P500-index en niet te veel wilt betalen aan kosten, kan dit een goede keuze zijn.

Het is belangrijk om op te merken dat de keuze voor de beste ETF subjectief is en afhankelijk is van uw individuele beleggingsdoelen en risicobereidheid. Het is altijd verstandig om uw eigen onderzoek te doen en advies in te winnen voordat u investeringsbeslissingen neemt. Bij DEGIRO heeft u toegang tot een breed scala aan ETF’s, dus er is altijd een geschikte optie voor uw beleggingsstrategie.

Wat is een ETF?

Een ETF, ook wel Exchange Traded Fund genoemd, is een fonds dat de prestatie van een index, grondstof, obligatie of een combinatie van producten volgt. In tegenstelling tot andere beleggingsfondsen worden ETF’s net als aandelen op de markt verhandeld. Het doel van een ETF is om de prestatie van het onderliggende product zo nauwkeurig mogelijk te volgen. Dit betekent dat wanneer de waarde van de onderliggende producten stijgt of daalt, de waarde van de ETF ook zal stijgen of dalen.

Doel van ETF’s

Het doel van ETF’s is om beleggers een gemakkelijke en betaalbare manier te bieden om hun beleggingsportfolio te diversifiëren. Door in een ETF te beleggen, krijgt een belegger automatisch toegang tot een verscheidenheid aan onderliggende activa, zoals aandelen, obligaties of grondstoffen. Dit betekent dat zelfs met een relatief kleine investering beleggers kunnen profiteren van de prestaties van verschillende markten en sectoren, zonder individuele effecten te hoeven kopen en verkopen.

Voordelen van ETF’s

ETF’s kunnen verschillende voordelen bieden aan beleggers. Ten eerste zijn ETF’s doorgaans flexibeler dan traditionele beleggingsfondsen, omdat ze gedurende de hele handelsdag op de markt kunnen worden verhandeld. Dit geeft beleggers de mogelijkheid om op elk moment aandelen van een ETF te kopen of te verkopen.

Ten tweede hebben ETF’s meestal lagere kosten dan traditionele beleggingsfondsen. Dit komt omdat ETF’s vaak passief worden beheerd, wat betekent dat ze de index of het onderliggende product volgen zonder actief te handelen. Hierdoor worden er minder transactiekosten gemaakt, wat resulteert in lagere beheerkosten voor beleggers.

Het beleggen in ETF’s brengt echter ook risico’s met zich mee. Beleggers moeten rekening houden met factoren zoals het risico dat ze bereid zijn te nemen en hun kennisniveau voordat ze beginnen met beleggen in ETF’s. Het is altijd verstandig om grondig onderzoek te doen naar een ETF en te begrijpen hoe het werkt voordat er geld in wordt geïnvesteerd.

Welke ETFs zijn beschikbaar om te kopen bij DEGIRO?

Bij DEGIRO zijn er verschillende ETF’s beschikbaar om te kopen. Hieronder volgt een lijst en samenvatting van enkele populaire ETF’s:

 • Vanguard All World ETF: Deze ETF stelt beleggers in staat om in één transactie de hele wereldeconomie te kopen. Het bestaat uit meer dan 3.500 aandelen met spreiding op geografisch en bedrijfstakniveau.
 • Vanguard S&P500 ETF: Deze ETF volgt de S&P500-index en investeert in de 500 grootste bedrijven van Amerika. Hoewel de spreiding goed is, zijn alle aandelen Amerikaans en komt het overgrote deel uit de technologiebedrijfstak.
 • iShares Core MSCI World ETF: Deze ETF lijkt op de Vanguard All World ETF en streeft ook naar wereldwijde spreiding. Het richt zich echter meer op de Verenigde Staten en heeft iets lagere kosten.
 • iShares S&P500 ETF: Deze ETF volgt ook de S&P500-index, maar heeft een iets andere spreiding dan de Vanguard ETF. Het heeft iets meer gewicht in bijvoorbeeld Apple en Microsoft. Deze ETF kan interessant zijn vanwege de lage kosten en de mogelijkheid om met weinig geld te beleggen.
Das könnte Sie interessieren  Zwarte Cross: Welke kleur tractor heb jij?

DEGIRO biedt een groot assortiment aan ETF’s, zowel binnen als buiten de kernselectie. De kernselectie bevat ongeveer 200 ETF’s die onder bepaalde voorwaarden gratis kunnen worden aangeschaft. Dit maakt beleggen in ETF’s bij DEGIRO aantrekkelijk en betaalbaar.

Het is echter belangrijk om op te merken dat dit artikel subjectief is en er geen feitelijke lijst van de beste ETF’s bij DEGIRO bestaat. Het is verstandig om zelf onderzoek te doen en rekening te houden met uw persoonlijke beleggingsdoelen en risicobereidheid voordat u een keuze maakt.

Hoe wordt de keuze van een ETF bepaald bij DEGIRO?

Bij DEGIRO kun je een ETF kiezen door gebruik te maken van de kernselectie. Deze selectie biedt een assortiment van zo’n 200 ETF’s, waarvan sommige onder bepaalde voorwaarden gratis kunnen worden aangeschaft. Het gebruik maken van de kernselectie kan de kosten verminderen en het rendement automatisch laten meestijgen. Een voorbeeld van een populaire ETF in de kernselectie van DEGIRO is de Vanguard All World ETF, die zorgt voor spreiding van vermogen op alle vlakken. Deze ETF heeft lage lopende kosten en is daarom een aantrekkelijke keuze voor veel beleggers. Het is belangrijk om bij het kiezen van een ETF rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en beleggingsdoelen.

Een andere optie binnen de kernselectie is de iShares Core MSCI World ETF. Deze ETF verspreidt zich meer in de Verenigde Staten dan de Vanguard ETF en heeft iets lagere kosten. Als je op zoek bent naar een ETF die de S&P500 index volgt, kun je kiezen voor de iShares S&P500 ETF. Deze ETF keert iets meer uit aan bijvoorbeeld bedrijven zoals Apple en Microsoft in vergelijking met de Vanguard ETF. Er zijn dus verschillende ETF’s beschikbaar in de kernselectie van DEGIRO die elk hun eigen kenmerken hebben.

Naast de ETF’s in de kernselectie zijn er ook nog veel andere ETF’s beschikbaar bij DEGIRO die buiten de kernselectie vallen. De keuze van een ETF bij DEGIRO hangt af van je persoonlijke voorkeuren en beleggingsdoelen. Als belegger is het belangrijk om te overwegen in welk marktsegment je wilt beleggen, wat je risicotolerantie is en welke kosten je bereid bent te betalen.

Samengevat, bij DEGIRO kun je een ETF kiezen door gebruik te maken van de kernselectie. Deze selectie biedt een assortiment van ongeveer 200 ETF’s, waarvan sommige onder bepaalde voorwaarden gratis kunnen worden aangeschaft. Naast de ETF’s in de kernselectie zijn er nog veel andere ETF’s beschikbaar bij DEGIRO. Het is belangrijk om bij het kiezen van een ETF rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en beleggingsdoelen, evenals factoren zoals marktsegment, risicotolerantie en kosten.

Welke ETFs presteren het best?

De beste presterende ETF’s in 2023 zijn nog niet bekend, aangezien niemand de toekomst kan voorspellen. Maar uit de beschikbare informatie blijkt dat de vier meest verhandelde ETF’s in 2022 bij DEGIRO allemaal van Vanguard of iShares waren. Deze ETF’s beleggen in wereldwijde aandelen of in de S&P 500. In 2021 waren de vier meest verhandelde ETF’s ook van Vanguard of iShares en richtten ze zich op wereldwijde aandelen of de S&P 500.

 • Een specifieke ETF die genoemd wordt, is de iShares MSCI World (ISIN: IE00B4L5Y983), die wereldwijde aandelen belegt.
 • Een andere ETF, de Vanguard FTSE All-World (Acc) (ISIN: IE00BK5BQT80), belegt eveneens in wereldwijde aandelen.
 • Daarnaast is er de Vanguard S&P 500 (ISIN: IE00B3XXRP09), die zich richt op de S&P 500-index.
 • Tenslotte is er de Vanguard FTSE All-World (ISIN: IE00B3RBWM25), die ook wereldwijde aandelen belegt.
 • Das könnte Sie interessieren  Welke vissen bij elkaar in een aquarium?

  Het is belangrijk om op te merken dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat dit geen beleggingsadvies is. Het wordt aanbevolen om zelf grondig onderzoek te doen en indien nodig advies in te winnen bij een financieel adviseur voordat u besluit te beleggen in ETF’s. Het is verstandig om uw persoonlijke financiële doelstellingen en risicobereidheid in overweging te nemen bij het selecteren van de juiste ETF’s voor uw beleggingsportefeuille.

  Welke ETFs zijn populair om te beleggen in 2023?

  In 2023 zijn enkele populaire ETF’s onder beleggers te vinden. Deze ETF’s bieden beleggers de voordelen van diversificatie, lagere kosten en gemakkelijke verhandelbaarheid. Een van de populaire ETF’s is de Vanguard FTSE All-World UCITS ETF, die de prestaties van de FTSE All-World Index volgt. Deze index bestaat uit aandelen van middelgrote en grote internationale bedrijven. De jaarlijkse beheerkosten voor deze ETF bedragen 0,22%.

  Een andere populaire ETF is de Vanguard S&P 500 UCITS ETF. Deze ETF volgt de S&P 500 index, die de prestaties van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven weergeeft. Deze ETF heeft iets meer nadruk op technologiebedrijven zoals Apple, Amazon, Microsoft en Facebook. De kosten voor deze ETF zijn vergelijkbaar met de Vanguard FTSE All-World UCITS ETF.

  Daarnaast is er ook de iShares Core MSCI World UCITS ETF. Deze ETF heeft een vergelijkbare wereldwijde spreiding als de eerder genoemde ETF’s, maar met iets minder aandelen. De kosten voor deze ETF zijn iets lager.

  Belangrijk om op te merken is dat beleggen altijd gepaard gaat met risico’s en dat het raadzaam is om alleen geld te beleggen dat men op lange termijn kan missen. Het is daarom altijd verstandig om de meest recente informatie te raadplegen voordat u beslissingen neemt over beleggingen.

  Onthoud dat deze informatie gebaseerd is op de beschikbare gegevens en onderhevig kan zijn aan veranderingen. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van eventuele updates en wijzigingen in de beleggingsmarkt.

  Risico’s van ETF beleggen

  Beleggen in ETF’s (Exchange Traded Funds) brengt bepaalde risico’s met zich mee waar je je bewust van moet zijn. Het is mogelijk dat je (een deel van) je inleg verliest. Het is dus van belang om vooraf verschillende factoren te overwegen voordat je begint met beleggen in ETF’s. Denk hierbij aan je bereidheid om risico te nemen en je kennisniveau op het gebied van beleggen. Het is belangrijk om te weten dat ETF’s ook voordelen bieden, zoals de mogelijkheid om je beleggingsportfolio op een gemakkelijke manier te diversifiëren tegen een betaalbare prijs.

  Reden 1: Risico op verlies

  Een belangrijk risico van beleggen in ETF’s is dat je (een deel van) je inleg kunt verliezen. Dit geldt voor elk type belegging, maar het is met name relevant bij ETF’s omdat ze op de beurs verhandeld worden. De waarde van ETF’s kan fluctueren, en als je op een ongunstig moment verkoopt, kun je verlies lijden. Het is belangrijk om je bewust te zijn van dit risico en alleen geld te beleggen dat je kunt missen.

  Reden 2: Verschillende risiconiveaus

  Het is ook belangrijk om te beseffen dat de risico’s bij beleggen in ETF’s kunnen verschillen per ETF. Sommige ETF’s richten zich op specifieke sectoren of landen, terwijl andere ETF’s juist een bredere spreiding hebben. De risico’s kunnen ook variëren afhankelijk van de beleggingsstrategie van de ETF. Het is daarom verstandig om je goed te informeren over de ETF’s waarin je wilt beleggen en hun specifieke risicoprofiel te onderzoeken voordat je een beslissing neemt.

  Reden 3: Kennis en ervaring

  Je kennisniveau en ervaring op het gebied van beleggen spelen ook een belangrijke rol bij het beleggen in ETF’s. Hoewel ETF’s over het algemeen als een relatief eenvoudige en kostenefficiënte manier van beleggen worden beschouwd, is het toch belangrijk om te begrijpen hoe ze werken en welke risico’s ermee gepaard gaan. Het kan verstandig zijn om jezelf goed te informeren, bijvoorbeeld door boeken te lezen of een cursus te volgen over beleggen in ETF’s, voordat je besluit om in deze financiële instrumenten te investeren.

  Het is dus belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s die gepaard gaan met beleggen in ETF’s. Beleg alleen geld dat je kunt missen en informeer jezelf goed voordat je besluit om in ETF’s te investeren. Deze informatie is slechts een beknopt overzicht van de risico’s en er kunnen nog veel meer factoren zijn om te overwegen. Raadpleeg altijd een financieel adviseur voordat je belangrijke beslissingen neemt met betrekking tot je beleggingen.

  Das könnte Sie interessieren  Quizduell Olymp met Oliver Welke: Test je kennis bij deze spannende quiz

  Hoe kan men een ETF kopen bij DEGIRO?

  Om een ETF te kopen bij DEGIRO, moet je een account aanmaken op de officiële website van DEGIRO. Dit kun je doen door het registratieproces te volgen en de gevraagde gegevens in te vullen. Nadat je account is aangemaakt, kun je inloggen en beginnen met het kopen van ETF’s.

  Een ETF (Exchange Traded Fund) is een beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt en de prestaties van een bepaalde index volgt. Met een ETF kun je in één transactie vaak meerdere en soms wel duizenden aandelen tegelijk kopen. Dit maakt het voor beginners makkelijker om in een bepaalde sector te investeren, omdat je met één investering direct toegang hebt tot een breed scala aan aandelen.

  DEGIRO heeft een groot assortiment aan ETF’s waaruit je kunt kiezen. Ongeveer 200 van deze ETF’s zitten in de kernselectie van DEGIRO. Een populaire ETF bij DEGIRO is bijvoorbeeld de Vanguard All World ETF, die je vermogen op alle vlakken verspreidt en daarmee het risico spreidt. Deze ETF is te vinden onder de ticker VWRL of de ISIN-code IE00B3RBWM25. Door te beleggen in ETF’s is het belangrijk om te weten dat er altijd risico’s verbonden zijn aan beleggen en dat je je inleg kunt verliezen.

  Hoe de prestaties van een ETF bijhouden bij DEGIRO?

  Om de prestaties van een ETF bij DEGIRO te volgen, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen. Het eerste wat je moet doen is de ticker of ISIN van de ETF achterhalen. Deze informatie kun je meestal vinden op de website van DEGIRO of via andere financiële bronnen. In dit geval kun je de ETF vinden onder de ticker ISSP of de ISIN IE0031442068.

  Wanneer je de ticker of ISIN hebt gevonden, kun je deze invoeren in de zoekfunctie op het DEGIRO-platform. Dit zal je naar de specifieke pagina van de ETF leiden, waar je meer informatie kunt vinden zoals de huidige prijs, historische koersen en andere relevante gegevens.

  Het is belangrijk om te onthouden dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat rendementen kunnen variëren. Het is verstandig om je eigen kennis en ervaring in overweging te nemen bij het beleggen in financiële instrumenten. Daarnaast is het ook aan te raden om regelmatig de prestaties van je ETF’s te controleren en de marktontwikkelingen in de gaten te houden.

  Door regelmatig de prestaties van je ETF’s bij DEGIRO te volgen, kun je beter geïnformeerd blijven en indien nodig je beleggingsstrategie aanpassen. Vergeet niet dat het belangrijk is om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de ontwikkelingen op de markt te volgen. Op die manier kun je proactief reageren op veranderingen en je kansen op succes vergroten.

  Wat zijn de kosten van ETF-beleggen bij DEGIRO?

  Bij DEGIRO zijn de kosten van ETF-beleggen afhankelijk van de specifieke ETF’s die je kiest. Een populaire optie is de ETF Kernselectie, waarbij je slechts €1 aan handlingskosten betaalt. Het is echter belangrijk om te weten dat deze kernselectie kan veranderen en dat er mogelijk andere kosten van toepassing zijn, zoals valuta-, externe product- en spreadkosten.

  DEGIRO biedt een breed scala aan ETF’s aan, zowel binnen als buiten de kernselectie, en staat bekend om zijn lage kosten. Dit betekent dat je al kunt beginnen met beleggen bij DEGIRO vanaf slechts €1. Het is echter van groot belang om te benadrukken dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt, zelfs bij het investeren in ETF’s. Het is daarom verstandig om je goed te informeren over de ETF’s waarin je geïnteresseerd bent en de mogelijke risico’s die daarmee gepaard gaan.

  Het is ook mogelijk dat er andere kosten verbonden zijn aan het beleggen in ETF’s, zoals transactiekosten. Het is daarom belangrijk om de relevante informatie over de kosten van beleggen bij DEGIRO te raadplegen voordat je besluit te investeren. Het is verstandig om transparantie te creëren over de kosten die je kunt verwachten, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen over je beleggingen.

  Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op https://situam.org.mx/welke/welke-etf-kopen-degiro/